Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca

03.05.2011 -

Slovenský Červený kríž, spolu s ďalšími 186 národnými spoločnosťami Červeného kríža  a Červeného polmesiaca vo svete, si každoročne začiatkom mája pripomína Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca.

Tohtoročné oslavy Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca na Slovensku sa konajú 5. mája o 10.00 hod. v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave. Záštitu nad oslavami prevzala predsedníčka vlády SR Iveta Radičová, prítomní budú aj predstavitelia Národnej rady SR, členovia vlády a zástupcovia diplomatického zboru. Slávnostné oceňovanie bude moderovať pani Aneta Parišková – Dočekalová a hudobne toto podujatie podporí operný spevák Martin Babjak.

Vyznamenaniami si chce Slovenský Červený kríž uctiť 35 ocenených - bezpríspevkových darcov krvi, dobrovoľné ošetrovateľky, dobrovoľníkov SČK, dlhoročných partnerov a spolupracovníkov, ale aj profesionálnych zamestnancov a tých, ktorí v tragickom okamihu nezaváhali a zachránili život iného človeka. Práve tí budú ocenení za Čin humanity 2010.
 



Posledná aktualizácia: 12.03.2018 13:28
Hore
Hore
Hore