Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

Zahlasujte za svoj park na internete

11.10.2011 -

Diskusia o novej podobe parku na Račianskom mýte sa presúva na internet. Mestská časť Bratislava-Nové Mesto spustila špeciálnu webovú stránku venovanú revitalizácii jednej z najobľúbenejších oddychových zón v hlavnom meste.

Na stránke racko.zanovemesto.sk sú umiestnené jednotlivé návrhy riešení z dielne študentov Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave aj s komentármi autorov. Občania tak budú môcť o každom z nich diskutovať aj „online“ a za ten, ktorý sa im pozdáva najviac, zahlasovať. Práce študentov a podnety občanov budú východiskom pre finálny návrh novej tváre parku, ktorý vypracuje profesionálna architektonická kancelária. Tú mestská časť vyberie vo verejnej súťaži. „Potrebujeme poznať názor občanov, aby park po revitalizácii bol pre všetkých príjemným miestom na relax, stretnutie s priateľmi či športovanie,“ hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Okrem webovej stránky si občania môžu jednotlivé študentské vizuály prezrieť aj v budove Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto na Junáckej ulici č. 1, kde sú sprístupnené (v miestnosti na prízemí za vrátnicou) počas pracovných dní v čase úradných hodín. Svoje podnety môžu návštevníci zapísať priamo na mieste.

V návrhoch študentov architektúry sa objavili viaceré nové prvky v parku ako napríklad malý amfiteáter, minigolfové ihrisko, či umelá lezecká stena. Študenti mali pri spracovaní svojich nápadov maximálnu voľnosť, ich návrhy však nie sú pre mestskú časť záväzné. Projekt revitalizácie bude musieť zohľadňovať prioritnú podmienku novomestskej samosprávy – zachovanie zelene v parku na minimálne súčasnej úrovni.

Webová stránka a výstava nadväzujú na septembrovú prezentáciu a verejnú diskusiu, ktorú mestská časť zorganizovala priamo v parku na „Račku“. Pri financovaní jeho revitalizácie sa počíta aj s peniazmi z Európskej únie.



Posledná aktualizácia: 12.10.2011 10:14
Hore
Hore
Hore