Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

Súťaž Miss a Boy objavila nové talenty

10.04.2010 - Dvadsaťštyri dievčat a chlapcov novomestských základných škôl sa uchádzalo o titul Miss a Boy 2010 v rovnomennej súťaži, ktorá sa 14. apríla konala v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici. Titul Miss si z nej odniesla siedmačka Kristína Galášová zo Základnej školy (ZŠ) na Jeséniovej ul. a titul Boy siedmak Julián Smoliga zo ZŠ na Riazanskej.
 Uvedená súťaž nie je z radu tých, v ktorých jedným z hlavných kritérií je fyzická krása. Novomestská súťaž Miss a Boy takéto kritérium nepozná. Uchádzači o titul sa v nej prezentujú tým, čo najlepšie vedia, pričom porotcovia hodnotia aj ich pohybovú kultúru a celkový prejav, vrátane jazykového.
 Voľná disciplína aj tentoraz ukázala, že novomestskí školáci majú širokú škálu záľub. Rovnako ako po iné roky v nej nechýbal spev, tanec recitácia, gymnastika či hra na hudobné nástroje. No objavila sa aj novinka – beatbox, teda vytváranie tónov, ktoré imitujú zvuk bubna alebo perkusie iba ústami bez použitia hudobných nástrojov. Týmto umením sa blysol Julián Smoliga a zabodoval ním nielen u publika, ale aj u poroty, ktorá prisúdila prvenstvo práve jemu.
 Porotu tvorili poslanci miestneho zastupiteľstva Silvia Ciuttiová, Jozef Kuna, Patrick Lutter, vedúci novomestského školského úradu Vladimír Novák a riaditeľka Strediska kultúry na Vajnorskej Margita Krajačová. Výber najlepších vzhľadom na vyrovnanosť súťaže im dala poriadne zabrať. Medzi dievčatami napokon prisúdili titul Kristíne Galášovej. Oslovila ich nielen sympatickým zjavom, ale aj perfektným zvládnutím retro hitu Mercy z repertoáru waleskej speváčky Duffy, ktorý svojho času dobyl špičky hitparád temer po celom svete. Druhé miesto a titul prvej vicemiss získala Laura Horváthová, ktorá sa prezentovala športovým aerobikom, titul druhej vicemiss sa ušiel Romane Prieložnej, ktorá vo voľnej disciplíne vsadila na disco a hip-hop. Obe dievčatá sú žiačkami deviateho ročníka ZŠ na ul. Za kasárňou.
 Druhé miesto medzi chlapcami získal siedmak Martin Garaj zo ZŠ na Českej ul. Miluje spev, najmä pesničky Elánu a IMT Smile. Tentoraz však vsadil na pesničku Mariána Čekovského Myslím, že môže byť, pričom pri speve sa sám sprevádzal na gitare. Tretia priečka sa ušla deviatakovi Jakubovi Cupákovi zo ZŠ na Cádrovej. Predviedol sa ako skvelý gymnasta, no nečudo – tomuto krásnemu, ale náročnému športu sa venuje už desať rokov.
 Šerpy víťazom odovzdal zástupca novomestského starostu Marián Vereš. V oboch kategóriách odovzdal aj mimoriadne ceny. Spomedzi dievčat ju získala deviatačka Martina Mižúrová zo ZŠ na Českej, spomedzi chlapcov ôsmak Vidor Czafík zo ZŠ na Cádrovej. Vicestarosta ocenil, že súťaž má z roka na rok vyššiu kvalitu, ako aj to, že vo voľnej disciplíne sa objavujú nové prvky.
 V sprievodnom programe účinkovala tanečná skupina BSG z Centra voľného času a mládeže v Rači, mažoretky z toho istého centra, ako aj hip-hopová skupina New Age pod vedením Pavla Daniela z bratislavského Prievozu. V úlohe moderátora sa predstavil redaktor novomestskej televízie Lukáš Pinček.


Posledná aktualizácia: 30.01.2012 17:07
Hore
Hore
Hore