Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

Novomestskí seniori si aktívne trénujú pamäť

Novomestskí seniori si aktívne trénujú pamäť
12.04.2013 - Stále viac seniorov z bratislavského Nového Mesta sa aktívne zapája do tréningov pamäti. Tie pre nich organizuje ich mestská časť už od roku 2011. Práve dnes si ďalších 54 Novomešťanov prevzalo v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici z rúk starostu Rudolfa Kusého certifikáty o absolvovaní tréningov pamäti pre seniorov.
Tieto tréningy sú výbornou prevenciou pred rôznymi chorobami, ktoré postihujú najmä v starobe pamäť. Chceme, aby naši seniori trávili čas aktívne a toto je jeden z našich príspevkov,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Tréningy sa konajú priamo v novomestských kluboch dôchodcov a vedú ich certifikovaní lektori, ktorých zabezpečila mestská časť.
Potvrdenia o absolvovaní tréningov si dnes prevzali seniori zo štyroch klubov dôchodcov na Račianskej, Športovej, Vajnorskej a Nobelovej ulici. Posledné kurzy sa začali ešte minulý rok v septembri a v októbri. Na desiatich stretnutiach, z ktorých každé trvá 90 minút, si Novomešťania prostredníctvom rôznych úloh, techník a cvikov precvičovali motoriku, koncentráciu a myseľ.
Medzi absolventmi je aj 93-ročná pani Irena z Klubu dôchodcov Zlatý dážď na Račianskej. Tréningy pamäti si pochvaľuje. „Veľmi nám to pomáha. Je dobré, keď si takto osviežime pamäť a naučíme sa rôzne cviky . Určite sa takýchto kurzov rada zúčastním aj v budúcnosti,“ povedala pani Irena.
Mestská časť Bratislava - Nové Mesto bude v tréningoch pamäti seniorov pokračovať aj naďalej. „Záujem je veľký, už teraz sa nám hlásia noví záujemcovia na ďalšie kurzy,“ uviedla Alena Rybáriková, ktorá tréningy v Novom Meste zabezpečuje organizačne.


Kontakt pre záujemcov o tréningy pamäti:
Alena Rybáriková
telefón: 0905 228 804, 0911 228 804
e-mail: rybarikova.alena@gmail.com


Posledná aktualizácia: 24.04.2013 16:38
Hore
Hore
Hore